Hasselnøddemælk

Det er overraskende nemt at lave sin egen hjemmelavet plantemælk. Vi er især vilde med en hasselnøddemælk lavet af vores økologiske hasselnødder fra Piemonte.

Vi får vores hasselnødder fra en lille familiedrevet farm i byen Alba i hjertet af Piemonte.

Vidste du at hasselnødder er rige på antioxidanter, vitaminer, mineraler, umættede essentielle fedtsyrer og kostfibre. 

 

HASSELNØDDEMÆLK

Tid i alt: 15 min. + natten over
Forberedelsestid: 15 min. 
Mængde: ⁠ca. 1 liter

INGREDIENSER:⁠⠀

150 gram hasselnødder
1 liter vand
1/2 tsk vaniljepulver
4 dadler

 

FREMGANGSMÅDE:⁠

Start med at sæt hasselnødderne i blød i vand hen over natten.

Dagen efter hældes vandet fra hasselnødderne, som du kommer over i en blender.

Tilføj udstenet dadler, vaniljepulver og vand i blenderen. 

Blend indtil mælken har en ensartet og cremet masse.

Kom mælken på en flaske.