Morgenboller

OPSKRIFT:

De skønneste koldhævede boller med vores allerbedste økologiske græskarkerner. 

Vores favorit morgenbolle!
 

MORGENBOLLER

Tid i alt: 30 min. + natten over
Forberedelsestid: 30 min. 
Mængde: ⁠16 boller

 
INGREDIENSER:⁠⠀

8 dl vand
30 g gær
7 dl grahamsmel
200 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
3 dl havregryn
2-4 dl hvedemel
1 tsk salt


FREMGANGSMÅDE:⁠⠀

Aftenen før:

Rør vand og gær sammen i en skålTilsæt grahamsmel, havregryn og kernerne.Rør rundt med en grydeske. Tilsæt derefter hvedemel og salt.Start med 2 dl hvedemel og tilføj mere, indtil du opnår den rette konsistens - dejen skal være til at røre i, men uden at være flydende.Dæk skålen til og sæt dejen i køleskabet natten over.

Morgenen efter:

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.Brug en spiseske til at tage dejen op og sætte den på en bageplade med bagepapir.Man bestemmer selv størrelsen på bollerne, men vi anbefaler at lave dem lidt store, og så passer det nemlig med to bageplader. (Husk at de også hæver lidt ovnen)Når ovnen er varm sættes bollerne ind og derefter skrues ned på 225 grader varmluft. Bag dem i 15-20 minutter. Nyd de lune morgenboller!

Tip: Kom 2 dl af vores granola i dejen, for at gøre dem lidt lækre.