OPSKRIFT:

Vores hasselnødder fra Piemonte leder os hen på en klassisk italiensk hasselnøddeis - som er en af vores egne favoritter! 

HASSELNØDDEIS

Tid i alt: 5 timer
Forberedelsestid: 1 time
Mængde: ⁠Omkring 1/2 liter is

 ⁠⠀
INGREDIENSER:⁠⠀

100 g ristede hasselnødder
4 dl mælk
4 æggeblommer
100 g sukker
3 dl fløde
evt. lidt chokolade


FREMGANGSMÅDE:⁠⠀
Hak de ristede hasselnødder i en blender eller minihakker. Æg og sukker piskes luftigt. Tilføj de ristede hasselnødder i massen. Tilføj stille og roligt mælken i massen imens du pisker. Kom efterfølgende fløden i massen. Varm massen langsomt og nænsomt op til omkring 80 grader under omrøring. Kom massen på køl indtil den er kølet af. Kom massen i din ismaskine og kør den indtil den er cremet.

 

Tip: hvis ikke du har en ismaskine, så skal du blot sætte isen på køl og røre i den hver time indtil isen har den rette konsistens. 

 

Topping: Drys din is med vores granola for at gøre den mere crunchy.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises