Bagt Havregrød

OPSKRIFT:
Bagt havregrød er en lun morgenmad som er smagfuld og mættende - og så føles det nærmest som at spise kage til morgenmad.
Tip: Vi spiser den bagte havregrød med skyr til morgenmad.
BAGT HAVREGRØD
Tid i alt: 40 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Mængde: 1 portion⠀
INGREDIENSER:⠀
1/2 æble 1 dl frosne blåbær 1 dl frosne brombær 2 dl grovvalse de havregryn 2 dl finvalse de havregryn 1 spsk chiafrø 1 spsk hampefrø 1/2 tsk. vaniljepulver 1 tsk. bagepulver 1 nip salt 1 æg 3 dl mælk (eller plantedrik) ½ æble 1 dl frosne brombær ½ dl græskarkerner ½ dl ristede hasselnødder - hakket hasselnødder ½ dl kakao nibs ½ dl morbær ½ dl kokosflager
FREMGANGSMÅDE:⠀
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær æblet i tern, fordel halvdelen (gem resten til topping) af æbleternene i bunden
af et ildfastfad sammen med de frosne bær. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen, fordel havregryns - blandingen over bær og æbletern i det ildfastefad. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregryns - blandingen. Pynt med æble i tern, brombær, græskarkerner, kakaonips og hasselnødde r. Bag grøden ved 180 grader i ca. 35 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden pyntes med morbær og kokosflager.
Tip: server den bagte havregrød med skyr og frisk frugt eller nyd den lun som den er.
Opskriften & foto credit: Anne Marie Søndergaard.
Følg med i vores morgenmads univers
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag eksklusive tilbud, inspiration, opskrifter og meget andet fra vores univers.
Vi er sociale
Få inspiration til lækker morgenmad direkte i dit feed