Bagt Havregrød

 

OPSKRIFT:

Efteråret kalder på indendørshygge og til det er den her bagte havregrød helt perfekt! Bagt havregrød er en lun morgenmad som er smagfuld og mættende - og så føles det nærmest som at spise kage til morgenmad.


Tip: Vi spiser den bagte havregrød med skyr til morgenmad.  

 

BAGT HAVREGRØD

Tid i alt: 40 min.
Forberedelsestid: min. 
Mængde: ⁠1 portion

⁠⠀
INGREDIENSER:⁠⠀

1/2 æble
1 dl frosne blåbær
1 dl frosne brombær
2 dl grovvalsede havregryn
2 dl finvalsede havregryn
1 spsk chiafrø
1 spsk hampefrø
1/2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 æg
3 dl mælk (eller plantedrik)

½ æble
1 dl frosne brombær
½ dl græskarkerner
½ dl ristede hasselnødder hakket hasselnødder
½ dl kakao nibs
½ dl morbær
½ dl kokosflager


FREMGANGSMÅDE:⁠⠀
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær æblet i tern, fordel halvdelen (gem resten til topping) af æbleternene i bunden
    af et ildfast 
    fad sammen med de frosne bær.
  3. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen, fordel havregryns-blandingen over bær og æbletern i det ildfastefad.
  4. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregryns-blandingen.
  5. Pynt med æble i tern, brombær, græskarkerner, kakaonips og hasselnødder.
  6. Bag grøden ved 180 grader i ca. 35 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden pyntes med morbær og kokosflager.

 

Tip: server den bagte havregrød med skyr og frisk frugt eller nyd den lun som den er.

 

Opskriften & foto credit: Anne Marie Søndergaard.