Bagt Havregrød
Bagt havregrød er en lun morgenmad som er smagfuld og mættende - og så føles det nærmest som at spise kage til morgenmad.
Tip: Vi spiser den bagte havregrød med skyr til morgenmad.
BAGT HAVREGRØD
Tid i alt: 40 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Mængde: 1 portion
Ingredienser
- 1/2 Æble
- 1 dl Frosne blåbær
- 1 dl Frosne brombær
- 2 dl Grovvalsede havregryn
- 2 dl Finvalsede havregryn
- 1 spsk Chiafrø
- 1 spsk Hampefrø
- 1/2 tsk. Vaniljepulver
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 Nip salt
- 1 Æg
- 3 dl Mælk (eller plantedrik)
- 1/2 dl Græskarkerner
- 1/2 dl Ristede hasselnødder - hakket hasselnødder
- 1/2 dl Kakaonibs
- 1/2 dl Morbær
- 1/2 dl Kokosflager
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær æblet i tern, fordel halvdelen (gem resten til topping) af æbleternene i bunden af et ildfast fad sammen med de frosne bær.
- I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen, fordel havregryns-blandingen over bær og æbletern i det ildfastefad.
- Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregryns-blandingen.
- Pynt med æble i tern, brombær, græskarkerner, kakaonips og hasselnødder.
- Bag grøden ved 180 grader i ca. 35 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden pyntes med morbær og kokosflager.
Tip: server den bagte havregrød med skyr og frisk frugt eller nyd den lun som den er.
Opskriften & foto credit: Anne Marie Søndergaard.