Bagt havregrød er en lun morgenmad som er smagfuld og mættende - og så føles det nærmest som at spise kage til morgenmad.

Tip: Vi spiser den bagte havregrød med skyr til morgenmad.

BAGT HAVREGRØD

Tid i alt: 40 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Mængde: ⁠1 portion

Ingredienser

  • 1/2 Æble
  • 1 dl Frosne blåbær
  • 1 dl Frosne brombær
  • 2 dl Grovvalsede havregryn
  • 2 dl Finvalsede havregryn
  • 1 spsk Chiafrø
  • 1 spsk Hampefrø
  • 1/2 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 Nip salt
  • 1 Æg
  • 3 dl Mælk (eller plantedrik) ⁠
  • 1/2 dl Græskarkerner
  • 1/2 dl Ristede hasselnødder - hakket hasselnødder
  • 1/2 dl Kakaonibs
  • 1/2 dl Morbær
  • 1/2 dl Kokosflager

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skær æblet i tern, fordel halvdelen (gem resten til topping) af æbleternene i bunden af et ildfast fad sammen med de frosne bær.

  3. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen, fordel havregryns-blandingen over bær og æbletern i det ildfastefad.

  4. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregryns-blandingen.

  5. Pynt med æble i tern, brombær, græskarkerner, kakaonips og hasselnødder.

  6. Bag grøden ved 180 grader i ca. 35 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden pyntes med morbær og kokosflager.


Tip: server den bagte havregrød med skyr og frisk frugt eller nyd den lun som den er.

Opskriften & foto credit: Anne Marie Søndergaard.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises