Kan du forestille dig at starte din dag med en morgenmad, der nærmest føles som at spise kage? Det er, hvad vores bagte havregrød tilbyder. Det er en lækker lun morgenmad, der er både mættende og smagfuld. Denne opskrift er skabt af Anne Marie Søndergaard, som har været så venlig at dele denne opfindelse med os.

Vi anbefaler at servere denne bagte havregrød med skyr til morgenmad for ekstra fornøjelse. Men du kan også nyde den lun, som den er.

Tid i alt: 40 min
Forberedelsestid: 5 min
Mængde: ⁠1 portion

Ingredienser

  • 1/2 Æble
  • 1 dl Frosne blåbær
  • 1 dl Frosne brombær
  • 2 dl Grovvalsede havregryn
  • 2 dl Finvalsede havregryn
  • 1 spsk Chiafrø
  • 1 spsk Hampefrø
  • 1/2 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 Nip salt
  • 1 Æg
  • 3 dl Mælk (eller plantedrik) ⁠
  • 1/2 dl Græskarkerner
  • 1/2 dl Ristede hasselnødder - hakket hasselnødder
  • 1/2 dl Kakaonibs
  • 1/2 dl Morbær
  • 1/2 dl Kokosflager

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skær æblet i tern, fordel halvdelen (gem resten til topping) af æbleternene i bunden af et ildfast fad sammen med de frosne bær.

  3. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen, fordel havregryns-blandingen over bær og æbletern i det ildfastefad.

  4. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregryns-blandingen.

  5. Pynt med æble i tern, brombær, græskarkerner, kakaonips og hasselnødder.

  6. Bag grøden ved 180 grader i ca. 35 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden pyntes med morbær og kokosflager.


Tip: server den bagte havregrød med skyr og frisk frugt eller nyd den lun som den er.

Denne bagte havregrød er ikke bare en lækker morgenmad. Den er et måltid, der får dig til at føle, at du forkæler dig selv, mens du næres af de næringsrige ingredienser. Gør din morgen ekstra speciel med denne lækre opskrift. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften & foto credit: Anne Marie Søndergaard.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises