Bagt kagegrød med julenoter
Dyk ned i julestemningen med en unik vri på en morgenmads-klassiker. Daniel Mortensen (@morgenmadsconnaisseuren), bringer os "Bagt kagegrød med julenoter" – en opskrift på bagt grød, der emmer af julehygge. Perfekt til en kold vintermorgen, denne opskrift kombinerer varmen fra traditionelle julekrydderier med de hjertevarme ingredienser.
Madlavningstid i alt: 20 minutter
Antal: 1 portion
INGREDIENSER
-
1 banan
- 1 æg
- 70g havregryn
- 100ml. mælk
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- perfekt sød (smag til)
- knsp. salt
- (Tilbehør)
- 1/2 æble (skiver)
- 1 tsk. hazelnut/mocha smørepålæg
- (Toppings)
- 1/2 æble (formet til et hjerte)
- lyse/mørke rosiner
- tørrede ingefær
- brændte valnødder
- pinjekerner
- estragonsukker (pynt)
FREMGANGSMÅDE
-
Start med at komme alle ingredienser I en blender, foodprocessor eller minihakker.
-
Blend alle ingredienserne godt sammen til en dej.
-
Hæld dejen i en skål.
-
Kom en klat smørepålæg ned i midten af dejen, sådan det ikke kan ses.
-
Pynt med skiver af æble, sådan de fylder hele overfladen, som det måske kan tydes på billedet.
-
Bag kagegrøden i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 10- 15 minutter afhængig af skålens dybde.
-
Tjek gerne til kagegrøden af og til. Brug en gaffel til at tjekke med.
-
Kagegrøden skal være flydende og svampet indvendig samt gylden og sprød udvendig.
-
Når kagegrøden er færdig, toppes der med alle de forskellige juletoppings.
NÆRINGSINDHOLD (UDEN TOPPINGS)
- Kalorier: 549
- Protein: 21g
- Kulhydrater: 86g
- Fedt: 14g
Vi håber, du nyder disse opskrifter lige så meget som vi gør. Glem ikke at tagge os @DanishGranolaCompany på sociale medier med dine kreationer! For flere lækre opskrifter, følg med på vores blog.