Indhyl dig i en udsøgt italiensk dessertoplevelse med vores sofistikerede hasselnøddeis, inspireret af de legendariske hasselnødder fra Piemonte. Denne himmelske is er en ægte hyldest til hasselnøddens raffinerede smag og en af vores absolutte yndlingsdesserter!

Samlet tid: 5 timer
Forberedelsestid: 1 time
Mængde: Cirka 1/2 liter udsøgt is

INGREDIENSER:

 • 100 g ristede hasselnødder 
 • 4 dl mælk
 • 4 æggeblommer
 • 100 g sukker
 • 3 dl fløde
 • Valgfrit: lidt chokolade til ekstra finesse

FREMGANGSMÅDE:

 1. Begynd med at grovhakke de ristede hasselnødder i en blender eller minihakker. Dette vil frigøre hasselnøddernes aromatiske olier og intensivere deres smag.

 2. Pisk æg og sukker sammen, indtil de er lette og luftige. Dette skaber en silkeblød base for isen.

 3. Tilsæt de hakkede hasselnødder til æggemassen, og rør forsigtigt. Gradvis tilsættes mælken til massen under omrøring.

 4. Tilføj nu fløden til blandingen og varm forsigtigt massen op til omkring 80 grader under konstant omrøring. Dette sikrer en cremet konsistens og udvikler smagene.

 5. Afkøl massen, indtil den er fuldstændig kølet af. Hvis du har en ismaskine, kom massen i maskinen og kør den, indtil den er dejligt cremet.

GOURMET TIP:

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du stadig opnå den perfekte konsistens ved at sætte isen på køl og røre i den hver time, indtil isen har den ønskede tekstur.

ULTIMATIV TOPPING:

For en ekstra lækker og raffineret finish, drys din is med vores specialgranola for at tilføje et knasende element. For de chokoladeelskere, overvej at tilføje et drys af fint hakket chokolade.

Lad dig føre på en kulinarisk rejse til hjertet af Italien med hver eneste skefuld af denne eksklusive hasselnøddeis. Nyd og Buon Appetito!

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises