Vores økologiske, ristede og letsaltede hasselnødder egner sig perfekt til en god omgang hasselnøddesmør. For at lave smør med nødder, skal man nemlig riste dem først og tilføje lidt salt. Man kan derfor springe dette trin over, for med disse hasselnødder er dette arbejde allerede gjort!

Tid i alt: 15 min
Forberedelsestid:
 15 min
Mængde:
 1 portion

INGREDIENSER:

  FREMGANGSMÅDE:⁠

  1. Kom de ristede og letsaltede hasselnødder i en foodprocessor og kør til hasselnødderne bliver cremede og lækre. Det tager normalt mellem 5-10 minutter, afhængigt af den anvendte blender eller foodprocessor.
  2. Dette kan godt tage lidt tid og det kan være nødvendigt at skrabe kanterne en gang i mellem, eftersom hasselnødderne først får en melet konsistent og efterfølgende bliver cremede.
  3. Hvis du ønsker at gøre den mere sød, kan du tilføje ca. 100 g mørk eller mælkechokolade. Du skal tilsætte chokoladen til mixen og blande den igen.Hvis du tilsætter chokolade, skal du også tilsætte 1 knivspids salt for at opnå en afbalanceret smag.
  4. Sæt den i køleskabet i mindst 1 time, så den stivner. Derefter kan du nyde den lækre smag!

  Der er ikke noget bedre end at kunne lave sin egen nøddesmør med få ingredienser og minimal indsats. Ved at bruge vores ristede og letsaltede hasselnødder, kan du opnå en lækker og fyldig smag uden at skulle bekymre dig om at riste og salte nødderne selv. Så hvorfor ikke forkæle dig selv med denne nemme opskrift og nyde det på din yndlingsgrød eller yoghurt?

  Tip: Vi kan varmt anbefale hasselnøddesmør ovenpå din foretrukne grød/yoghurt! 

  Skriv en kommentar

  Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises