Havregryn og granola er begge populære valg til en sund og nærende morgenmad. Selvom de har meget til fælles, er der nogle væsentlige forskelle mellem de to, så lad os tage et kig på, hvad der adskiller havregryn og granola.

Nyd et nærende måltid med havregryn

Havregryn er en vigtig og nærende ingrediens til morgenmad eller et mellemmåltid og er valset, hel havre. Oprindeligt blev de fremstillet til at havregrød af, men efter dansk tradition spises havregryn ofte rå serveret med mælk og typisk med sukker eller rosiner.

Havre har et naturligt højt fedtindhold sammenlignet med andre kornsorter, og det kræver derfor en særlig behandling for at undgå, at fedtstoffet i havren bliver harskt. Dette sikres man mod ved at dampkoge havren længe, før den tørres, genopvarmes og valses.

Hos Danish Granola Company kan du finde et rigt udvalg af forskellige havregrynsblandinger, hvor du kan nyde skønne kombinationer af tørret frugt og nødder, der giver både dybde og en naturlig sødme til dit måltid.

Forskellige måder at nyde havregryn

Havregryn kan nydes på forskellige måder, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Det er skønt serveret med mælk og toppet med sukker eller rosiner, men du kan også nyde et nærende måltid af havregryn med yoghurt eller et plantebaseret alternativ serveret med frisk frugt eller honning.

Du kan også med fordel bruge vores smagfulde havregrynsblandinger i bagværk eller som topping på pandekager for at tilføre lidt ekstra smag og sødme. Du kan for eksempel prøve vores lækre morgenboller med dadler og morbær eller bagt havregrød med æble og bær, som en god, lun morgenmad.  

Udforsk vores store udvalg af havregryn

Hvis du har lyst til at smage på vores lækre havregrynsblandinger, kan du kigge nærmere på hele vores sortiment her. Du kan finde en masse forskellige varianter - lige fra mørke rosiner og hasselnødder til dadler og morbær. Det sikrer dig en velsmagende og god start på dagen.

Oplev knasende sødme med granola 

Granola er også en populær morgenmadsret og smager forrygende serveret med mælk eller yoghurt. Granola er typisk lavet af ristede havregryn blandet med en slags fedtstof, tørret frugt, nødder og frø og sødet med honning eller sirup. Herefter bliver granolablandingen bagt ved lav varme for at give granolaen den lækre, knasende tekstur, som vi holder så meget af.

Hvad er granola?

I slutningen af det 19. århundrede skabte den amerikanske læge, John Kellogg, granola, som vi kender den i dag. John Kellogg udviklede det originalt som en næringsrig og velsmagende del af sine patienters diæt, og granolaen bestod oprindeligt af kogte hvedeflager, der var vendt i honning og derefter bagt i ovnen.

Med tiden blev der udviklet flere forskellige variationer af granola, og der kan nu nemt findes en variant, der passer præcis til dine præferencer. Hos Danish Granola Company har vi et bredt udvalg med alt fra æble og cashewnødder til rå kakao, kakaonibs og paranødder, så der er noget til enhver smag.   

Granola er både velsmagende som morgenmad eller som et mellemmåltid. Du kan for eksempel nyde granola med mælk eller yoghurt eller serveret som topping på chiagrød eller en smoothiebowl. Du kan også bruge granola til at lave hjemmelavede granolabarer med hasselnøddesmør og mørk chokolade.

Vores unikke tilgang til granola

Vores granola er helt særlig, da vi kun bruger de naturlige ingredienser af den højeste kvalitet som økologisk ahornsirup og kokosolie. Ingredienserne er skånsomt ristet, hvilket giver en lækker dybde og kompleksitet i smagen.

Vores granola er både økologisk, glutenfri og vegansk, og vi sørger altid for at lave den uden brug af tilsætningsstoffer eller E-numre. Det gør hver portion til en nærende og ualmindeligt velsmagende oplevelse.

Økologisk Granola fire typer fra Danish Granola Company.

Havregryn eller granola? Find din favorit og nyd en energifyldt start på dagen!

Havregryn og granola er begge lækre og velsmagende valg til en energifyldt morgenmad eller som et mellemmåltid. Mens havregryn er kendt for sin rå og uforarbejdede smag, er granola mere sprød og sød. Valget mellem de to afhænger af personlige præferencer og ønsker til måltidet, men uanset om du foretrækker den milde smag af havregryn eller den søde og sprøde granola, er begge fantastiske muligheder for at tilføje et smagfuldt element til dagens måltider.

Del dine tanker om havregryn og granola

Er du team havregryn eller team granola? Har du nogen spændende opskrifter eller tricks, du bruger med dem? Vi vil virkelig gerne høre fra dig! Hvad vælger du at tage frem, når maven rumler om morgenen?

Forskellen På Granola Og Havregryn – Skab Din Perfekte Morgenmad!

Udforsk vores udvalg af havregryn og granola

Dyk ned i vores udvalg af både havregryn og granola. Mærk forskellen og find din yndlingsvariant. Med vores brede sortiment er der noget for enhver smag. Så hvorfor ikke kickstarte dagen med et nærende og smagfuldt måltid?

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises